Termeni si conditii - Incoterms

Cand aveti nevoie de ajutor pentru tranzactiile internationale.

 

 
   
   
 
   
 
> CIP inseamna ca vanzatorul are aceleasi obligatii ca la termenul CPT dar suplimentar el trebuie sa efectueze si asigurarea pentru acoperirea riscului de pierdere sau deteriorare a marfii pe timpul transportului . Vanzatorul incheie contractul si plateste prima de asigurare . Cumparatorul trebuie sa ia nota ca in cazul CIP vanzatorul este obligat sa obtina prima de asigurarea pentru acoperire minima . Termenul CIP implica obligatia vanzatorului de vamuire a marfii pentru export Acest termen poate fi folosit pentru toate modurile de transport , inclusiv pentru transportul multimodal .
   
  Incoterms = International Rules for the Interpretation of Trade Terms
  La origine , INCOTERMS reprezinta un ansamblu de reguli, norme elaborate de Camera de Comert Internationala din Paris incepand cu anul 1936, reguli internationale pentru interpretarea celor mai utilizati termeni comerciali din comertul international. INCOTERMS definesc obligatiile reciproce ale vanzatorului si ale cumparatorului cu privire la livrarea de marfuri, transferul riscurilor si la repartitia costurilor. 

Prevederile acestor norme nu sunt obligatorii daca partile semnatare ale unui contract comercial international fac alte mentiuni expres in cuprinsul contractului. In masura in care partile convin sa utilizeze normele INCOTERMS, pot folosi termenii comerciali intr-o forma ce usureaza foarte mult intocmirea contractelor.
   
  In Romania cele mai uzuale produse asupra carora se aplica aceste reguli de comert sunt cele ale principalelor industrii exportatoare cu contracte mici si medii (industria lemnului, industria mobilei, industria textila si de confectii, industria agroalimentara, etc) In cazul contractelor mari si complexe de regula fiecare aspect al livrarii, receptionarii cantitaiv-calitative, al platii, al asigurarii, al transportului, etc sunt definite prin clauze separate si indelung negociate.
   
 
Stiri economic internationale:
 

Industria lemnului si padurilor reprezinta un paradox al economiei franceze. Pe de-o parte, cererea creste constant prin intermediul lemnului de foc si al caselor de lemn (5% din contructii in anul 2000, 12% astazi). Mai mult, cu 16 milioane de hectare de paduri, Franta este una din tarile care ar putea profita la maximum de pe urma acestor resurse, prin dezvoltarea unei adevarate industrii.

 
Pentru prima data in cinci ani, trecand printr-o perioada de criza, industria lemnului galiciana recupereaza teren, dar nu pe plan intern, ci pe plan international, datorita exportului. Cele aproximativ 2.000 de firme din Galicia care lucreaza in acest domeniu au vandut in 2013 in strainatate marfa in valoare de 570,9 milioane de euro, ceea ce transforma comunitatea galiciana in lider al exporturilor in Spania. 

Astfel, Galicia o detroneaza chiar si pe Cataluña, care ocupa primul loc in 2012. Dintre primele sapte tari de export de lemn, sase dintre ele apartin Uniunii Europene, iar principalele tari sunt Franta si Portugalia.

 


afaceriTextile.ro Producatori Mobila Romania Romcibex.com CityCenter.ro PrPromotion afaceriLemn.r - Bursa pentru industria lemnului
 
In parteneriat cu:
       
  Italiano - Incoterms 2006 Termini Francais - Incoterms 2006 English incoterms-standards.com
  Italiano - Regole Incoterms Francais - Regles-incoterms.com Romana - Incoterms 2006 - Reguli
       
       
 
Toate drepturile rezervate 2014-2020