Termeni si conditii - Incoterms

Cand aveti nevoie de ajutor pentru tranzactiile internationale.

 

 
   
   
 
 
Industria franceza a lemnului si a produselor din lemn
 

Industria lemnului si padurilor reprezinta un paradox al economiei franceze. Pe de-o parte, cererea creste constant prin intermediul lemnului de foc si al caselor de lemn (5% din contructii in anul 2000, 12% astazi). Mai mult, cu 16 milioane de hectare de paduri, Franta este una din tarile care ar putea profita la maximum de pe urma acestor resurse, prin dezvoltarea unei adevarate industrii.

Cu toate acestea, deficitul din industria lemnului s-a ridicat in anul 2013 la 5,6 miliarde de euro. Cele mai deficitare sunt sectorul prelucrarii primare (cherestea, de exemplu), cat si cel al prelucrarii secundare (panouri, placaj, mobila, carton etc.).

Motivele acestui dezechilibru sunt multiple. Cu peste 130 de specii de lemn, padurea franceza este diversificata, ceea ce reprezinta o bogatie a mediului inconjurator, dar si o constrangere la nivel economic. In al doilea rand, padurea franceza este compusa cu precadere din foioase, in timp ce firmele din domeniu achizitioneaza mai degraba rasinoase, in special pentru sectorul constructiilor, principalul motor al pietei.

O alta piedica este reprezentata de impartirea padurii, care apartine, in jur de 75%, unui numar de aproximativ 3,5 milioane de proprietari privati.

Astfel, unul din obiectivele vizate pentru redresarea industriei consta in constructia nu doar a unor case de lemn, ci a unor imobile de 8, 15 sau chiar 20 de etaje, intr-un interval de pana la 10 ani. Acest lucru ar trebui sa accelereze cererea. Si nu in ultimul rand, proiectul de lege agricol prevede crearea unui fond strategic de investitie pentru a asigura revenirea industriei lemnului.


afaceriTextile.ro Producatori Mobila Romania Romcibex.com CityCenter.ro PrPromotion afaceriLemn.r - Bursa pentru industria lemnului
 
In parteneriat cu:
       
  Italiano - Incoterms 2006 Termini Francais - Incoterms 2006 English incoterms-standards.com
  Italiano - Regole Incoterms Francais - Regles-incoterms.com Romana - Incoterms 2006 - Reguli
       
       
 
Toate drepturile rezervate 2014-2020